Wielrennen

Elke zondagochtend van begin maart tot eind oktober vertrekken 3 verschillende groepen tussen 08:30 - 10:00  uur vanuit de parking van de Polfermolen in de Plenkert, Valkenburg. De vertrektijd is afhankelijk van het seizoen en de lengte van de geplande rit, waarbij terugkomst in Valkenburg altijd rond 12:30 zal zijn. De groepen rijden elk met een eigen gemiddelde snelheid en doelstelling. Afhankelijk van sportieve instelling en gesteldheid kan eenieder de groep uitkiezen die het beste bij hem of haar past:

De A-groep is de snelle groep:

  • Gemiddelde snelheid = 28 - 32 km/uur, afhankelijk van de route.
  • Afstanden = variabel van 80 tot 125 km.

De B-groep is de sportgroep:

  • Gemiddelde snelheid = 25 - 28 km/uur, afhankelijk van de route.
  • Afstanden = variabel van 50 tot 100 km.

De C-groep is de toergroep:

  • Gemiddelde snelheid = 22 - 25 km/uur, afhankelijk van de route
  • Afstanden = variabel van 50 tot 100 km. 

 

Belangrijk tijdens de ritten is het motto: samen uit, samen thuis, dus bij pech helpt men elkaar om samen zo snel mogelijk weer verder te gaan. In elke groep is een wegkapitein die hierop zal toezien. Bij terugkomst in Valkenburg worden vervolgens nog eens alle sterke verhalen van de dag met een kop koffie besproken. Onze finishlocatie is momenteel de Shimano XP bij Par'Course.

Routebeschrijvingen


Het routeschema voor het huidige jaar voor alle groepen is hier te vinden. Voor de A&B groep van onze vereniging zijn de routes uitgewerkt in RouteYou. Een uitleg over hoe deze te downloaden zijn is hier te vinden.